e15, imm Cologne 2016, Cologne, Exhibition Design

Consistent with the clear and progressive design language of the brand e15, PHILIPP MAINZER OFFICE FOR ARCHITECTURE AND DESIGN developed an exhibition design which incorporates the existing concrete floors of the exhibition hall to provide a simple and modern platform for the presentation. Allowing for intriguing architectural viewpoints, a series of high white walls unfold into spaces with a striking and simple feel for showcasing the selection of e15 furniture, lighting and accessories. A partial roof creates a living room atmosphere, allowing the visitor to experience the furniture in a real life setting.

Facts

Client:
e15 Design und Distributions GmbH
Location:
Cologne, Germany
Status:
Completed
Programme:
100 sqm presentation

Credits

Interior Design:
PHILIPP MAINZER OFFICE FOR ARCHITECTURE AND DESIGN, planning phases 1-9
Team:
Farah Ebrahimi, Jan Philip Holler, Philipp Grundhöfer, Peter Janko
Photography:
Philipp Mainzer

e15, imm Cologne 2015, Cologne, Exhibition Design

Celebrating 20 years of the brand e15 and its solid wood table BIGFOOT™, the exhibition design by PHILIPP MAINZER OFFICE FOR ARCHITECTURE AND DESIGN is centred on the anniversary theme. In a museum like setting, the BIGFOOT™ Anniversary Edition by artist Geoff McFetridge is placed upon a white platform from which the presentation unfolds into interlocking rooms. Blending concepts for living, dining and sleeping, individual settings highlight the clear, unmistakable design language and consistent product philosophy of the brand e15.

Facts

Client:
e15 Design und Distributions GmbH
Location:
Cologne, Germany
Status:
Completed
Programme:
100 sqm presentation

Credits

Interior Design:
PHILIPP MAINZER OFFICE FOR ARCHITECTURE AND DESIGN, planning phases 1-9
Team:
Farah Ebrahimi, Jan Philip Holler, Philipp Grundhöfer, Peter Janko
Photography:
Philipp Mainzer

CLOSED, Cologne, Interior Design

PHILIPP MAINZER OFFICE FOR ARCHITECTURE AND DESIGN completes a new store in Cologne for international fashion label Closed. The 252 sqm store located in Cologne’s city centre features continuous set of geometric forms that form intriguing presentation spaces for the men’s and women’s collection, whilst elegantly toying with high-grade materials and original colours as a main design element.

Rich materials such as marble, solid wood and natural leather are contrasted with back-lit powder coated MDF shelves in combination with perforated steel boxes in subtle yet distinct colours, emphasising the innovative and authentic character of the brand.

Since 2004, PHILIPP MAINZER OFFICE FOR ARCHITECTURE AND DESIGN has collaborated with Closed in creating a progressive and identifiable brand architecture for the label. This includes the design and realisation of all Closed retail stores, showroom spaces as well as numerous international exhibition stands for the brand.

Download press release “Completion of CLOSED store in Cologne”

Facts

Client:
Closed GmbH
Location:
Cologne, Germany
Status:
Completed
Programme:
252 qm store

Credits

Interior Design:
PHILIPP MAINZER OFFICE FOR ARCHITECTURE AND DESIGN, planning phases 1-9
Team:
Farah Ebrahimi, Johanna Egenolf, CarolinStärk, Elena Bühler
Furniture:
e15
Curtains:
Kvadrat
Carpet:
Kasthall
Photography:
Ewa Skorupska

People Interactive, Cologne, Interior Design

Commissioned to convert the interior within an old warehouse building in the Belgium quarter of Cologne, an office layout was conceived based on generous and natural use of space, while featuring elements of the old structure such as the arched ceiling. The result is an atmosphere created especially for the needs of creative minds, maintaining good communication and space for contemplation.

Facts

Client:
People Interactive
Location:
Cologne, Germany
Status:
Completed
Programme:
113 sqm office space

Credits

Interior Design:
PHILIPP MAINZER OFFICE FOR ARCHITECTURE AND DESIGN, planning phases 1-9
Team:
Anke Wollbrink
Furniture:
e15
Photography:
Constantin Meyer

e15, imm Cologne 2007, Cologne, Exhibition Design

The design of a pure and architectural exhibition stand reflecting e15’s distinct aesthetic was planned to communicate the introduction of the e15 Living concept for the brand’s 2007 collection. With a layout representing a generous one-story house, all living areas were represented. A special focus was placed on the debut of the sofa system SHIRAZ featured in various fabric combinations, creating a living landscape together with complementing products such as metal and wood side tables and carpets. The layout of the stand allowed the visitor to discover e15 products while wandering through different areas of a “residential house”.

Facts

Client:
e15 Design und Distributions GmbH
Location:
Cologne, Germany
Status:
Completed
Programme:
88 sqm presentation

Credits

Interior Design:
PHILIPP MAINZER OFFICE FOR ARCHITECTURE AND DESIGN, planning phases 1-9
Team:
Farah Ebrahimi, Juliane Hartfiel
Photography:
Constantin Meyer