CLOSED, Antwerp, Interior Design


Notice: Undefined variable: fieldgroup_html in /homepages/u61753/live/cms/wp-content/themes/pmo-wp-theme/bootstrap-pmo/functions.php on line 74

In 2004, the collaboration with the Hamburg based fashion label Closed started with the realisation of the company’s first flagship store in downtown Hamburg. Since then, the fashion label commissioned the interior design of all Closed stores and showrooms around the world with the briefing to establish a distinct global corporate architecture for the brand. For the 140 sqm store in the centre of Antwerp, the commission also included the planning and execution of a new window façade as well as the interior design work. The original window front, glazed with multiple panes, was removed entirely and replaced with large scale, room-sized seamless glass panels, taking up the complete length of the shop front. The main interior features of all stores including the one in Antwerp are casual yet polished environments.

Facts

Client:
Closed GmbH
Location:
Antwerp, Belgium
Status:
Completed
Programme:
140 sqm store

Credits

Interior Design:
PHILIPP MAINZER OFFICE FOR ARCHITECTURE AND DESIGN, planning phases 1-7
Team:
Johanna Egenolf, Kathrin Mainka, Anke Wollbrink
Local architect(s):
dhp architecten, Berchem, Belgium, planning phases 8, 9
Lighting:
ERCO
Curtains:
Création Baumann, Kvadrat
Photography:
Closed GmbH