Xue Xue Institute, Taipei, Interior Design


Notice: Undefined variable: fieldgroup_html in /homepages/u61753/live/cms/wp-content/themes/pmo-wp-theme/bootstrap-pmo/functions.php on line 74

To create the first private university in Taiwan, the conversion of an empty, ten storey, 8200 sqm large office tower in the centre of Taipei’s Nai Hu commercial district into the Xue Xue Insitute was commissioned. Central to the interior design concept was the idea of promoting communication between different user groups to enhance interdisciplinary exchange as a basis for better working and learning – away from traditional podium-style lecturing towards a more active and lively exchange of ideas between professors and students. The completion of the interior included the conception of the ground floor shop and media gallery, the second floor restaurant and kitchen areas, as well as the classrooms and office facilities located on the third floor to sixth floor. A central element made from oak serves as guiding orientation on every floor. Alongside designing and realising the interior architecture, the briefing also included the planning and realisation of all furniture. The Xue Xue Institute is Taiwan’s first private academy dedicated entirely to the creative arts, design and culture.

Facts

Client:
Xue Xue Institute
Location:
Taipei, Taiwan
Status:
Completed
Programme:
8200 sqm total area

Credits

Interior Design:
PHILIPP MAINZER OFFICE FOR ARCHITECTURE AND DESIGN, planning phases 1-5
Team:
Johanna Egenolf, Simone Götz, Buket Kocyigit, Philipp Mainzer, Anke Wollbrink
Local architect(s):
Ho Hou Studio Architects, Taipei, planning phases 6-9
Furniture:
e15
Photography:
Ingmar Kurth